Praktisk informasjon

Sted: Trikkehallen på Kjelsås (Midtoddveien 12b).
Tid: 25. februar kl. 20:00 - 28. februar kl. 12:00.
Antall billetter: 100 stk
Pris per billett: 300,-
Klikk her for å bestille billett.

Veibeskrivelse: Enkleste måten å finne fram er å følge trikkeskinnene til linje 12 mot Kjelsås (den kjører blant annet over Storo). Da vil siste holdeplass være trikkehallen hvor lanet blir arrangert.

theLAN er et dataparty, arrangert i regi av 3 unge gutter fra Oslo.

Vi står på så godt vi kan for å få dette arrangementet så bra som overhodet mulig.

Til foreldre:
Siden store deler av deltakerne på theLAN vil være mindreårige, har vi satt sammen et foreldreskriv som forteller alle "engstelige foresatte" nøyaktig hva det er de sender avkommet sitt på.

LAN er et generisk begrep som betyr Local Area Network, men vi bruker det spesifikt for LAN parties, nemlig arrangementer der et nettverk blir satt opp, og folk tar med seg PCene sine og setter dem på nettverket, slik at de kan dele filer, spille spill, surfe internett og snakke med hverandre. Det finnes flere store LAN parties i Norge, deriblant The Gathering, som er det utvilsomt største, samt OsloLAN, GameSphere og flere andre. Disse LANene har forskjellig tematikk. Noen, som GameSphere, er rene spill-LAN, mens de fleste andre søker å være mer "all-round" og tilby show og annet ved siden av spilling og fildeling. theLAN tar sikte på å utvide horisontene enda litt mer, ved å legge til en ekstra dimensjon med læring. Vi vil ha foredrag om bl.a programmering, hardware og operativsystemer. Vi har også et info-crew som hele tiden kan hjelpe og bidra til at folk lærer hvordan datamaskinene deres fungerer, og hvordan de kan bedre lære å bruke den. Dessuten pleier folk som deler interesser å forme 'klikker' hvor de driver med det de liker å gjære, som for eksempel grafikk, programmering og annet. Disse gruppene kan sikkert også bidra til å vise hvordan deres interesser er, og også lære bort ting.

Området hvor LANet foregår vil også hele tiden bli overvåket av et eget security-crew, som passer på at alt går riktig for seg, og at ingenting blir stjålet eller at det bryter ut krangler. Gjennom våre arrangementer til nå har vi enda ikke opplevd tyveri, men det er alltid best å passe på.

Vi vil gjøre alt vi kan for at theLAN blir en trygg, underholdende og lærerik opplevelse.

Arrangørene, theLAN

Nettverk

Nettverk: Gigabit.
Internett: Gigabit.
Nettverket på theLAN består av en Cisco Catalyst 3560G i kjernen med D-Link DGS-1224T som kantswitcher. Vi kjører vanlig stjernestruktur og internettlinjen er koblet direkte inn i kjerneswitchen for høyest mulig ytelse. Vi har ikke hatt noen utfall på hverken lokalnettet eller internettlinjen etter vi fikk installert fiber til trikkehallen tidlig 2009.

Plass

Alle deltakere får én plass hver. Plassen er 100cm bred og 50cm dyp. Bordene vi bruker er 82cm høye, så selv om dere får stol inkludert i prisen kan det være lurt å ta med en egen for å få riktig høyde. Grunnet at man har 50cm i dybden anbefales det at man tar med LCD-skjerm fremfor CRT-skjerm.

Strøm

Alle deltakere har én ampere 230 volt til rådighet hver. Dette skal holde til pcen din, skjerm, eventuell mobillader og stereoanlegg dersom du ønsker å ha med dette. Kjøleskap og andre hvitevarer er generelt ikke anbefalt å ta med, men dersom du avtaler med crew på forhånd kan vi finne et sted å sette dette med tilgjengelig strøm. Dette er dog IKKE lov å koble til uten å først konsultere med crew.